A Kádvarázs jászberényi út 29. szám alatt található fürdőszoba szakboltjában jelentős számú érdeklődő fordul meg naponta. Kérdések sokasága fogalmazódik meg bennünk, mikor kádat szeretnének vásárolni. Találkozunk olyan kérdésekkel, ami szinte mindenkitől elhangzik. Ezek közül most kiválasztottunk tízet, amit meg is válaszolunk.

10. kérdés, ami biztosan elhangzik fürdőkád vásárlás során.

10. kérdés, ami biztosan elhangzik fürdőkád vásárlás során.

 

1. Mi a különbség egy olcsó és egy drága akrilkád között?

 

Sokan úgy gondolják, hogy csak a márkát kell megfizetni. Sajnos a gyakorlatból tudjuk, hogy tévednek. Egy drágább akril fürdőkád anyaga sokkal erősebb, vastagabb és tartósabb.

 

 

 

2. Akril fürdőkád vagy lemezkád. Melyiket érdemes választani?

 

Az új generáció már az akril fürdőkádak mellett teszi le a voksát. Az akrilkádak jól tartják a hőt, egyedi formavilággal rendelkeznek és könnyen tisztíthatók. Az idősebb generáció tagjai még a lemezkádakat részesítik előnyben. Erre a kádtípusra a tartósság jellemző leginkább. A kádakról egy bővebb cikket írtunk, ami itt olvasható: http://www.kadvarazs.hu/blog/milyen-kadat-vasaroljak-furdoszobamba

 

 

 

3. Szeretek fürdeni és zuhanyozni. Megoldható mind a kettő egy káddal?
A válasz, igen. Mi a Kádarázsnál azt javasoljuk, hogy egy minőségi egyenes kádat vásároljunk
kiegészítő kádparavánnal. Ezzel megoldható a fürdés és a zuhanyzás is egy nehéz nap után.

 

 

 

4. Gyönyörű ez a kád. Pontosan ekkora helyem van. Befér majd a fürdőszobámba?

 

Ez egy csalóka dolog. Ha van egy 150 centiméteres kád és azt egy 150 centiméteres helyre szeretnénk beépíteni, nagy a valószínűsége, hogy a művelet nem lesz sikeres. Javasoljuk mindenkinek, hogy mindig mérje le azt a teret, ahova a kád kerülni fog. Nem szabad pontosan kiszámolni a helyét, mert a csempe, a falak egyenletlensége módosíthatja az általunk eredetileg mért adatokat!

 

 

 

5. Milyen aszimmetrikus kádat vegyünk?

 

Az egyik legtöbbet elhangzó kérdés a boltunkban. Szeretnénk mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy aszimmetrikus kád esetén nem csak a méretre kell gondolni. Fontos meghatározni, hogy az balos vagy jobbos aszimmetrikus kád legyen. Vásárlás előtt nézzük meg a helyet, ahova szeretnénk beépíteni. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy jobbos vagy balos kád kell nekünk, akkor készítsünk róla egy fotót és a szaküzletben mutassuk meg a képet az eladónak. Ha, így járunk el, akkor nem fogunk a végén csalódni. Egyéb javaslat: érdemes megnézni a kád belső formai kialakítását is, hogy milyen funkciókra szeretnénk használni.

 

 

 

6. Két gyermekem van. Szeretnek együtt fürdeni. Milyen kádat válaszunk?

 

Ez egy érdekes kérdés. Ha kisebb gyermekekről van szó és szeretnek együtt fürdeni, akkor egy nagyobb egyenes kád mellett szóba jöhet az aszimmetrikus és sarokkád is. Egy dologra érdemes figyelni, az a lefolyó. Ilyen esetben mindig olyan kádat válaszunk, aminek a lefolyója a kád közepén helyezkedik el. Így mind a két csemete kényelmesen fog fürdőzni és egyikük sem érzi majd magát kényelmetlenül.

 

 

 

7. Milyen kiegészítővel tehetem kényelmesebbé a fürdőkádat?

 

Ma Magyarországon számos kád típus elérhető különböző gyártóktól. A kiegészítők között a kartámasz,fejtámasz és az egyedi oldal és előlapok is megtalálhatók. Aki wellness hangulatot szeretne, annak a hidromasszázs rendszer mellett a színterápiát javasoljuk.

 Milyen kiegészítővel tehetem kényelmesebbé a fürdőkádat?

 

8. Mikor tudom hazavinni a fürdőkádat?

Mindenkinek javasoljuk, hogy ezt a kérdést tegyék fel, bárhol is szeretnének vásárolni. Nincs is annál rosszabb, mikor zajlanak a fürdőszobai munkálatok és az általunk kiválasztott kád nem érkezik meg időben. Általában ma két lehetőséggel lehet számolni. Ha az adott kád van raktáron, akkor két-három nap alatt meg is érkezik a megrendelőhöz. Azonban tudunk olyan esetről is, hogy egy gyártó esetében két hónapot is várni kell a fürdőkádra. Legyünk körültekintők és merjünk kérdezni. Pénzt, időt és felesleges idegeskedést spórolhatunk meg magunknak.

 

9. Mennyi garanciát kapunk a fürdőkádra?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni. Minden gyártó saját maga határozza meg a garanciális időszakot (pl: M-Acryl, Ravak: 10 év, Cersanit kád:7 év stb.). Érdemes a garanciális feltételeket elolvasni a vásárlás előtt, nehogy utólag érjen minket meglepetés!

 

10. Melyik típusú kád a legjobb ma a piacon?
Erre nem lehet igazán jó választ adni. Létezik
egyenes kád, aszimmetrikus kád, sarokkád, ülőkád, körkád, lemezkád, szabadon álló kád (térben álló kád). Mindegyikre számos forma és méret jellemző. Válasszuk azt, ami nekünk a leginkább tetszetős és el tudjuk magunkat képzelni benne egy nehéz nap után.

 Melyik típusú kád a legjobb ma a piacon?

 

Összegzés

Reméljük cikkünk számos olyan kérdésre választ ad, ami felmerül egy fürdőkád vásárlása során. Bármiben elakadna vagy kérdése lenne, látogasson el hozzánk a jászberényi útra és készséggel segítünk meghozni a legjobb döntést.