A legtöbb ember elképzelésében a családi ház fogalma a nagy terekkel rendelkező több szintes házban realizálódik. Azonban számtalan kisebb területű családi ház is épül, amelyek 50 -70 négyzetméteresek és maximum 3 szobásak. A Kádvarázs fürdőkád szaküzletében jelentős számú családi háztulajdonos fordul meg havonta. Milyen fürdőkádat választanak a családi házba? Mostani írásunkban erről osztunk meg néhány hasznos gondolatot.

Kád családi házba
A családi házakról röviden

Magyarországon egy családi ház építését számtalan jogszabály és törvény szabályozza. A megépített ház méretek a 60 négyzetmétertől a több száz négyzetméterig terjedhetnek. A fürdőszobák mérete általában elég tágas, mert egy térben különálló kiállásokkal szokták megvalósítani a fürdés és a zuhanyzás lehetőségét. A kádtípusokat tekintve napjainkra az egyenes kád, aszimmetrikus kád és a szabadon álló kád (térben álló kád) nyert teret a családi házak fürdőszobáiban.

Milyen kádtípusokat vásárolnak legtöbbször családi házba?

 

Milyen kádtípusokat vásárolnak legtöbbször családi házba? Íme a lista és egy kisebb leírás róluk.

  • Egyenes kád

  • Aszimmetrikus kád

  • Térben álló kád (szabadon álló kád)


Egyenes kád

Az egyenes kádak az elmúlt évek során egyre jobb technológiával készülnek és ennek köszönhetően stabilitásuk, használhatóságuk ideje kitolódott. Anyagukat tekintve szinte mindegyik akril, azonban vannak még olyan érdeklődők, akik a régi lemezkádakat is keresik. Az egyenes kádak méretválasztéka elég széles palettán mozog, így a kisebb fürdőszobával rendelkező családi házakba is könnyedén beépíthetők. Amire érdemes figyelni a vásárláskor, hogy a belső könyöktámaszos kádak kissé leszűkítik a teret és kevésbé lehet benne elférni. A gyártók között olyan cégeket találunk, mint a: Ravak, M-Acryl, Cersanit,  H2O, Riho,  Wellis,  Kolpa San, Kaldewei,  Niagara Wellness, Alföldi.

Aszimmetrikus kád

 Az aszimmetrikus kádak egyre jobban belopják magukat a magyar lakosság szívébe. Igazán ez annak köszönhető, hogy számtalan méretben és formában készülnek. A legújabb formatervezési és kádtechnológiai eljárásoknak köszönhetően szemet gyönyörködtető formákból válogathatnak az érdeklődők. A gyártók figyeltek arra, hogy ne csak a nagy fürdőszobával rendelkezők számára legyen kiváltság az aszimmetrikus kád, hanem a kisebb fürdőhelyiséggel rendelkezők részére is. A méretválaszték igazán pazar és az utóbbi években forgalomba került akril aszimmetrikus kádak minősége kifogástalan. A gyártói palettában az alábbi nevekkel találkozhatunk: Ravak,  Cersanit , H2O , M-Acryl,  Kolpa San,  Niagara Wellness,  Wellis, , Riho.

Térben álló kád (szabadon álló kád)

 

A térben álló kádak értékesítése folyamatosan emelkedik Magyarországon. A nagyobb fürdőszobával rendelkező családi házakba szokták választani a legtöbbször. Előnye az exkluzív megjelenéséből és az anyagából származik. A klasszikustól az új trendi megjelenésig számos forma közül válogathatunk. Méretválasztéka szintén széles palettát ölel fel és elmondhatjuk, hogy a fürdőzés szabadságát nyújtja a felhasználójának. Anyagukat tekintve az akril mellett öntött márványból (Marmy) készülnek. Számtalan esetben először az impozáns csempét és járólapot választják ki az érdeklődők és ehhez illesztik a térben álló kádat. A gyártók között olyan neveket találunk, mint a Marmy, Ravak, Kolpa San, M- Acryl, Niagara Wellness, Wellis.

 Családi kádak

2 fontos kádvásárlási tanács

  • Mielőtt bármilyen kádat vásárolnánk családi házunk fürdőszobájába, mindig mérjük le az adott helyett, ahova szeretnénk telepíteni a fürdőkádat. Mindezek után válasszuk ki a fürdőkádunkat méret alapján.

  • Ha van rá mód, akkor a fürdőkádat a fürdőszoba felújítással egy időbe cseréljük, mert így nem sérülnek meg a falra és padlóra felhelyezett burkolatok.

 

Ha Önnek fürdőkádra lenne szüksége a családi házának fürdőszobájába, keressen minket elérhetőségeinken keresztül. Gyorsan és szakszerűen segítünk annak érdekében, hogy a kádvásárlás ne idegeskedés, hanem kellemes időtöltés legyen.