Mikor elérkezik a fürdőszoba felújítás ideje, az emberek többségében felmerül a címben olvasható kérdés: ” Milyen kádat vásároljak fürdőszobámba?”. Az elkövetkezendő néhány sorban útmutatót nyújtunk a kádak varázslatos világába. Ön kedves olvasó, mire a cikk végére ér tisztában lesz azzal, hogy milyen kádtípusok léteznek ma és milyen előnyökkel, esetleg hátrányokkal rendelkeznek ezek a fürdőkádak.

Egyenes kád, egyenes akrilkád: a letisztult formavilág

Jelenleg a hazai piacon számos egyenes kád típussal találkozhatunk. Anyagukat tekintve többségében akril, de vannak lemezkádak (erről a cikk egy későbbi fejezetében olvashatunk bővebben) is. Az egyenes kád a klasszikus téglalap alakja miatt kapta ezt a nevet. Igaz, hogy a külső megjelenése téglalap formájú, de a belső kialakításuk a gyártói fejlesztéseknek köszönhetően már gyönyörű formavilágot öltenek. A sima belső mellett már találkozhatunk ovális, kartámasszal ellátott, nyolcas forma kialakítással is. Méretek tekintetében ennél a típusnál igazán széles a választék. A klasszikus 150 x 70 cm kádtól kezdve a 180 x 80 cm kádig választhatunk a gyártók kínálatából. Melyik gyártók készítenek egyenes kádat? Ravak, M-Acryl, Cersanit, H2O, Riho, Wellis, Kolpa San , Kaldewei, Niagara Wellness, Alföldi, Besco. Az egyenes akrilkádak árai széles intervallumban mozognak. A végső árat befolyásolja a gyártásnál használt anyagok, gyártási technológia, a márka és egyéb tényezők.

Az egyenes kád azok számára jó választás, akik szeretik az egyszerű, letisztult formavilágot és egy egyenes fal mellé szeretnék beépíteni a kádat a fürdőszobájukba.

 

Lemezkádak: klasszikus formavilág, hosszantartó garancia

Ki ne emlékezne a régi idők lemezkádjaira. Masszívak, tartósak voltak és nagyon egyszerű formával rendelkeztek. Napjainkra ezt a típusú kádat felváltották az akrilkádak. Ennek ellenére a Kádvarázs jászberényi út 29. szám alatt található fürdőszoba szaküzletében egyre többen érdeklődnek, hogy lehet-e még lemezkádat vásárolni. A válaszunk minden esetben, igen. Tény, hogy a lemezkádak piacán is jelentős változások mentek végbe. A régi minőség napjainkra már csak néhány nagynevű gyártó termékeiben tükröződik vissza. Aki tőlük vásárol, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy megfizesse a 30 év garanciával járó minőséget. A lemez kádak árát jelenleg a felületkezelési technológia és a kád gyártásánál használt lemez vastagsága (több méret létezik) határozza meg. Mi is forgalmazunk különböző típusú lemezkádakat. Akiknek a termékét szívből ajánljuk: Jika, Kaldewei, Roca, Estap.

A lemezkád azok számára lehet jó választás, akik a fürdőszoba felújítás után hosszú ideig nem szeretnének kádat vásárolni és megelégednek egy egyszerű letisztult formavilággal.

 

Ülőkád, mini kád: egyszerű, pici és mégis praktikus

Napjainkban egyre kevesebbet halljuk az ülőkád, minikád kifejezést fürdőszoba üzletünkben. Igazán azok a vásárlók keresik, akik kis alapterületű fürdőszobával rendelkeznek és ezt a teret szeretnék maximálisan kihasználni. Megértjük őket, hiszen az emberek többsége igényli a meleg fürdőt a hideg téli időszakokban. Az ülőkádak egyik nagy előnye, hogy kisebb méretük ellenére a fürdés mellett biztonságos és egyben kényelmes zuhanyzási lehetőséget biztosít használója részére. Méreteit tekintve a klasszikus 100 x 70 cm kádtól kezdve a 140 x 70 cm kádig választhatunk a gyártók kínálatából. Melyik gyártók készítenek ülőkádat? Ravak, Besco, Kolpa San, M-Acryl.

Az ülőkád, azok számára jó választás, akik a fürdést és a zuhanyzást is szeretik és kis alapterületű fürdőszobájuk ellenére nem szeretnének egyik fürdési szokásukat sem feladni.

 

Aszimmetrikus kád: elegancia a fürdőszobában

Az aszimmetrikus kádak iránti kereslet évről évre erősödik (köszönhető, hogy egyre több házban és lakásban is megjelentek az íves felületek). Az egyedi, formabontó megjelenésükkel a fürdőszoba ékességévé tudnak válni. A gyártók a design területén évről évre meghökkentő, de a szemnek tetszetős újításokkal

lepik meg a vásárlókat. Érdekességként érdemes elmondani, hogy a prémium kategóriába tartozó wellness szállodák is előszeretettel használják az aszimmetrikus kádakat a fentiekben leírtak miatt a fürdőszoba kialakítás során. A méretek tekintetében is bőséges választékot nyújtanak a gyártók. A kínálatban megtalálható a 140 x 90 cm kádtól kezdve a 150 x 95 cm kádon át a 160 x 105 cm aszimmetrikus kád is. Melyik gyártók készítenek aszimmetrikus fürdőkádat? Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Gilax Spa, Cersanit, H2O, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Riho, Besco.

Az aszimmetrikus fürdőkád azok számára jó választás, akik szeretik az egyedi formavilággal megalkotott kádakat tágas belső térrel. Úgy gondolják, hogy a fürdőkád nem csak egy eszköz, hanem egy olyan eleme a fürdőszobának, amitől a tér életre kél.

Sarokkád: romantika a fürdőszobában

Sokan összetévesztik a sarokkádat az aszimmetrikus káddal. Talán az lehet az oka, hogy formaviláguk hasonló, de méretükben jelentős különbségek vannak. Ha érzékeltetni szeretnénk a méretek közötti különbséget, akkor azt mondhatjuk, hogy a sarokkádak egyenes felületei mindig azonosak. Például: 120 x 120 cm vagy 150 x 150 cm. Ezzel ellentétben az aszimmetrikus kádak egyenes részei soha nem egyformák. Például:140 x 90 cm vagy 150 x 95 cm.

A sarokkádak belső kialakítása sok esetben megdobogtatja a vásárlók szívét. Egyedi kialakításának köszönhetően harmóniát varázsol a fürdőszobába. Méreteittekintve a kisebb fürdőszobával rendelkezőkre is gondoltak a gyártók, hiszen a kínálatban megtalálható a 150 x 150 cm fürdőkád mellett a 120 x 120 cm sarokkád is. Melyik gyártók készítenek sarokkádat? ? Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Cersanit, H2O, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Riho, Piramida, Besco.

A sarokkád azok számára jó választás, akik kedvelik a harmóniát és a romantikát egy fürdőszobában. A sarokkádakhoz használt speciális kiegészítő eszközök segítségével wellness hangulatot varázsolhatunk fürdőszobánkba az év minden egyes napján.

 

Térben álló kád, szabadon álló kád: a kádak királynője

A szabadon álló kádat és a térben álló kád kifejezéssel is találkozhatunk az online térben. Mind a két kifejezés ugyan azt a kádtípust jelenti. A térben álló kádak a fürdőkádak prémium kategóriája. Egyedi stílusuk, formaviláguk, előkelő megjelenésük eleganciát sugároznak. Aki találkozik egy térben álló káddal, azonnal kedve támad egy hatalmas fürdőt venni. Formájukat tekintve a csepp alakú (nagyon jól lehet benne olvasni fürdőzés közben), ovális mellett a krómozott vagy bronz lábakon álló klasszikus formával is találkozhatunk. Az ilyen jellegű kádak a nagyobb alapterületű fürdőszobákban mutatnak jól. Anyagukat tekintve akril és öntött márvány (Marmy). Méretben sokszínű a paletta. A gyártók kínálatában megtalálható a 160 x 75 cm szabadon álló kád mellett a 186 x 89 cm térben álló kád is. Melyik gyártók készítenek szabadon álló kádat? ? Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Marmy, Besco.

A térben álló kád azok számára jó választás, akik nagyobb alapterületű fürdőszobával rendelkeznek és szeretik az igazán elegáns és exkluzív megjelenést. A szabadon álló kádak kifejezetten magas árkategóriába tartoznak, de ezért cserébe egy varázslatos és egyben magas minőségű kádat kapunk, amely a fürdőszobánk középpontja lesz.

Egy apró kis kiegészítés a végére

Bármilyen kádat is szeretnénk vásárolni, a legfontosabb, hogy nekünk tetszen. Mi fogunk benne feküdni a hideg téli estéken és élvezni, annak minden kényelmét. A jól megválasztott fürdőkád és a hozzá vásárolható kiegészítők (pl: fejpárna, színterápia, masszázsrendszer, csapok, zuhanyszettek, kádparavánok stb.) harmóniát teremtenek a fürdőszobánkban. Mikor a fürdőszoba felújításon gondolkodunk érdemes megtervezni, hogy milyen fürdőszobai csempét, járólapot, kádat és egyéb kiegészítőket vásároljunk. így biztosak lehetünk abban, hogy a fürdőzés vagy zuhanyzás örömteli lesz egy feszített, stresszel teli nap után.