Az elmúlt 10 évben egyre jobban teret hódítanak az aszimmetrikus kádak. A gyártók évről évre újabb fejlesztéseket hajtanak végre design és a kád készítéséhez felhasznált anyagok tekintetében. A végeredmény minden esetben ámulatba ejtő. Azonban az aszimmetrikus kád vásárlás esetén számtalan tényezőre kell figyelnünk, mielőtt meghozzuk a végső döntést. Mostani írásunkban erről fogunk néhány szakmai gondolatot megosztani.

Az aszimmetrikus kádakról dióhéjban

Számtalan esetben találkozunk azzal a mondattal üzletünkben, hogy szeretnénk venni egy sarokkádat. Mikor a kedves érdeklődő rámutat a kiválasztott kádra, akkor szoktuk felhívni a figyelmét arra, hogy az aszimmetrikus kád. A két kádtípus között mindösszesen annyi a lényeges különbség, hogy a sarokkád mind két oldala azonos méretű, amíg az aszimmetrikus kád oldalai eltérő mérettel készülnek (140 x 90 centimétertől a 160 x 95 centiméteresen át a 170 x 105 centiméterig). Anyagfelhasználásukat tekintve évről évre jobb konstrukciókkal találkozunk, aminek köszönhetően lassan kiszorítják a sarokkádakat a piacról. Érdemes megemlíteni, hogy a legújabb aszimmetrikus akril fürdőkádak olyan egyedi formavilággal és méterválasztékkal készülnek, amelyek miatt az egyik legkedveltebb kádtípussá vált Magyarországon az utóbbi időben.

Milyen lakásba, házba érdemes aszimmetrikus kádat vásárolni? 

A méretválasztéknak köszönhetően kiváló választás a kisebb lakások mellett a nagyobb fürdőszobával rendelkező családi házakba is. Érdekességként szeretnénk megemlíteni, hogy mi már találkoztunk olyan vásárlóval, aki panellakás fürdőszobájába vásárolt egy 140 x 90 cm aszimmetrikus kádat.

Milyen gyártók aszimmetrikus kádját forgalmazzuk a Kádvarázs szaküzletében?

Számunkra fontos a minőség és a vásárlóink elégedettsége. Ezért próbálunk mindig olyan gyártókat beválogatni a partnereink közé, akiknek a terméke a vásárlói visszajelzések alapján a kiváló megítélést kapja. Jelenleg az alábbi gyártók termékeivel dolgozunk az aszimmetrikus kádak kategóriájában.

 
  • Ravak

  • Cersanit

  • H2O

  • M – Acryl

  • Kolpa San

  • Niagara Wellness

  • Wellis

  • Roltechnik

  • Riho

Milyen véleményeket formálnak meg a vásárlók az aszimmetrikus kádakról?

A Kádvarázsnál számtalan vélemény formálódik meg a vásárlás során vevői részről. Ebből osztunk meg most hármat írásunkban.

 
  • A családi házunk fürdőszobájának megújítása során úgy gondoltuk, hogy a csempék és járólapok mellett a kádat is cserélni fogjuk. A klasszikus egyenes kádat már kinőtte a család, ezért egy tágasabb kádtípusban gondolkodtunk. Ennek lett az eredménye a 180 x 130 centiméteres aszimmetrikus kád. Jó választás volt. Egy nehezebb nap után jó benne megpihenni.

  • Sarokkád vásárlásában gondolkodtunk, de sajnos nem fért be, mert a fal nem egyforma méretű a fürdőszobába. Elkeseredtünk, hogy egyenes kádat kell majd vásárolni. Azonban rövid keresés után találtunk egy olyan fürdőkádat, amely a méretei lapján tökéletesen megfelelt a fürdőszobába. A személyes megtekintés során mondta el az eladó, hogy ez egy aszimmetrikus kád. Most boldogsággal tölt el minket, hogy nem kellett lemondanunk az álmunkról.

  • Aszimmetrikus kád forever”. A 10 éves sarokkádat cseréltük aszimmetrikus kádra. A döntésünket leginkább az egyedi formavilág határozta meg. Olyat szerettünk volna, amiben kellemesen elférünk, és jól tartja a hőt. Megtaláltuk! Napi szinten használja a családunk és mindenki jó véleménnyel van róla.

2. gyakorlati tipp az aszimmetrikus kád vásárláshoz

 
  • Mindenkinek javasoljuk, hogy kizárólag a helyiség lemérése után kezdje el keresni az ideális kádat. Az internet kiváló információs forrás, de a vásárlás előtt menjünk, nézzük és tapintsuk meg a kiválasztott kádat. A vásárlást mindig csak ezt követően szabad megejteni.

  • Mikor kádat vásárolunk, feltétlenül kérdezzünk rá a garanciális feltételekre a beépítéssel kapcsolatban az eladónál. Számos gyártó komoly szabályokhoz köti a kád telepítését. Abban az esetben, ha ezt nem tartjuk be, akkor elveszítjük a garanciát. Jobb egyszer kérdezni, mint utána idegeskedni és igazolni a gyártó felé, hogy mi megfeleltünk az általuk előírtaknak.

Végső gondolat az aszimmetrikus kád vásárlásához 

Az aszimmetrikus kádak egyre jobban belopják magukat a magyar emberek szívébe. Ez jól látható a kád eladási statisztikákon. A vevői vélemények alapján, mi azt tapasztaljuk, hogy a széles méretválaszték és az egyedi formavilág miatt választják szívesen az emberek. Ha ön kád vásárlásban gondolkodik, akkor keressen minket bátran elérhetőségeinken keresztül. Segítünk, hogy az álmok a valóságban is megvalósuljanak.