A Kádvarázs üzletében számtalan érdeklődő, vásárló fordul meg naponta. A legtöbben elmondják igényeiket és álmaikat. Mi azt tapasztaljuk, hogy a kiválasztott fürdőkádat sok esetben a pénztárcában lévő pénzösszeg határozza meg. Így az álmok szolidabb formája kerül megvásárlásra. Milyen típusú fürdőkádat vásárolnak az emberek? Melyik fürdőkád típusok közkedveltek a magyar lakosság körében a Kádvarázsban történő elmondások alapján? Mostani írásunkban erről osztunk meg néhány gondolatot.

Milyen fürdőkádat válasszunk a fürdőszobánkba?

Egyenes kád, aszimmetrikus kád, térben álló kád, ülőkád és sarokkád - mindezek a fürdőszobai kád típusok különböző funkciókkal és stílusokkal rendelkeznek. Ha a kád kiválasztása előtt állunk, érdemes átgondolni a különböző lehetőségeket (pl: fürdőszoba mérete, mennyi összeget szánunk a kádra, kizárólag fürdeni vagy zuhanyozni is szeretnénk, klasszikus vagy különleges formavilágú kádban gondolkodunk stb.) és eldönteni, melyik típus illik leginkább fürdőszobánkba és igényeinkhez.

Kik és miért választják az egyenes kádat

Az egyenes kád az egyik leggyakoribb típus, amit az emberek keresni szoktak Magyarországon. A hazai piacon a méretválaszték óriási ezért a legkisebb fürdőszobától a hatalmas családi házak vizesblokkjáig mindenhol megtalálható ez a kádtípus. Számtalan kedvező tulajdonsággal bírnak (pl: jól tartják a hőt, könnyen tisztíthatók, tartósak stb.) ezáltal közkedveltté váltak az emberek körében. Számos cég terméke elérhető a magyar piacon. A legnevesebb gyártók: Ravak, M-Acryl, Cersanit, H2O, Riho, Wellis, Kolpa San, Kaldewei, Niagara Wellness, Alföldi, Besco.

Kik és miért választják az aszimmetrikus kádat?

Az aszimmetrikus kád egy olyan kádtípus, amely egyik oldalának hossza rövidebb, mint a másik oldalé. Ez a kádtípus általában kisebb helyen is jól használható, de a speciális formájának köszönhetően kényelmes ülőhelyet biztosít a fürdőzőnek. A magyar lakosság körében egyre népszerűbb, mert a változatos formavilágának és méretválasztékának köszönhetően a kisebb lakásoktól a nagyobb családi házakig beépíthetők és esztétikus megjelenést biztosít bármelyik fürdőszobának. A legnevesebb gyártók: Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Gilax Spa, Cersanit, H2O, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Riho, Besco.

Kik és miért választják a sarokkádat?

A sarokkád egy olyan kádtípus, amelyet a falhoz közel, a sarokba helyeznek el. Ez a típus lehetővé teszi a fürdőszoba helykihasználásának optimalizálását, és tökéletes megoldás lehet kisebb fürdőszobákban. A sarokkádak általában több méretben elérhetők és ezáltal kényelmes helyet biztosítanak használójuknak. A magyar lakosság körében az egyik legkeresettebb formájú fürdőkád típus volt a 2000 –es évek elején, ám az aszimmetrikus kádak térnyerésével sajnos szépen lassan kiszorulnak a hazai piacról. Ennek ellenére még mindig számos neves gyártó kínálatában megtalálhatók. Íme, ezek közül néhány:  Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Cersanit, H2O, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Riho, Piramida, Besco.

Kik és miért választják az ülőkádat?

Az ülőkád egy olyan kádtípus, amelyben a fürdőző ülő helyzetben élvezheti a fürdés örömét. Ez a típus különösen ajánlott az időseknek vagy azoknak, akik mozgássérüléssel küzdenek. Az ülőkádaknak több előnyét érdemes megemlíteni. Az egyik nagy előnye, hogy általában méretüknél fogva kisebbek, így a fürdéshez nem szükséges sok vizet felhasználni. A másik, hogy kisebb méretük ellenére a fürdés mellett biztonságos és egyben kényelmes zuhanyzási lehetőséget biztosítanak használójuk részére. A magyar piacon olyan neves gyártók termékpalettájában található meg, mint a Ravak, Besco, Kolpa San, M-Acryl.

Kik és miért választják a térben álló kádat (szabadon álló kádat)?

A térben álló kád olyan kádtípus, amelyet nem építenek be a falba vagy a padlóba. Ez a típus különösen jól mutat nagyobb fürdőszobákban, és egyediséget kölcsönöz bármelyik vizes helyiségnek. A térben álló kádakról elmondható, hogy méretüket tekintve jóval nagyobbak és kényelmesebbek a többi kádnál, ezáltal tökéletesek a pihenéshez és a relaxáláshoz egy nehéz nap után. Sajnos ennek a kádtípusnak az ára magasabb, de a kényelem miatt sokan kiadják rá a magasabb összeget. A nevesebb gyártók közül a Ravak, Kolpa San, M-Acryl, Niagara Wellness, Wellis, Roltechnik, Marmy, Besco termékpalettájában is megtalálhatók.

Összegzés a Magyarországon közkedvelt fürdőkád típusokról

Összefoglalva, a különböző kádtípusok között számos lehetőség közül választhat az érdeklődő. Az egyenes kád, aszimmetrikus kád, ülőkád, térben álló kád (szabadon álló kád), sarokkád a mai napig nagy népszerűségnek örvend a magyar vásárlók körében. Tény, hogy a sarokkádakat egyre jobban kiszorítja az aszimmetrikus kád és az ülőkádat csak egy szűk réteg választja, de a neves gyártók kínálatában még ennek ellenére is szerepelnek. Bármelyik típusból is választunk, biztosak lehetünk benne, hogy egy nagyszerű csempével (pl: Tubadzin csempe, Cersanit csempe, Opoczno csempe stb.) varázslatos megjelenést fog biztosítani a fürdőszobában. Ha Önnek fürdőkádra lenne szükséges és még gondolkodik, jöjjön el hozzánk a jászberényi út 29. szám alá és segítünk, hogy az álmok megvalósuljanak.